Buitenzonwering

Om uw goederen in huis niet te laten verschieten door de zon, of om het lekker koel te houden in huis in de zomer is het vaak handig om buitenzonwering aan te brengen aan uw huis. Het is een effectieve manier van zonwering. Daarnaast geeft buitenzonwering uw huis ook nog een gezelliger karakter. Er zijn vele mogelijke manieren van zonwering toepasbaar.

 • Hanze Zonwering heeft een ruim assortiment
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • 5 jaar garantie
 • Gratis inmeetservice

Waarom kies je voor buitenzonwering?

Buitenzonwering is een type zonwering dat wordt gebruikt om de hoeveelheid licht en warmte die naar binnen komt te reguleren. Dit kan zowel functioneel als esthetisch zijn, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Er zijn verschillende soorten buitenzonwering beschikbaar, zoals markiezen, knikarmschermen, terrasoverkappingen, rolluiken en screens. Elke soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen, dus het is belangrijk om goed te overwegen wat het beste past bij jouw behoeften. Buitenzonwering kan ook worden gebruikt om privacy te creëren of om een buitenruimte te verfraaien. Het is een populaire keuze voor mensen die willen genieten van het buitenleven zonder dat ze last hebben van de zon.

Welke typen buitenzonwering zijn er?

Er zijn verschillende soorten buitenzonwering die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis:

 1. Markiezen: Markiezen zijn lange, horizontaal geplaatste zonweringen die aan een muur of raam bevestigd zijn. Ze worden meestal gebruikt om de zon te blokkeren en om privacy te creëren.
 2. Knikarmschermen: Knikarmschermen zijn zonweringen die aan een muur of raam bevestigd zijn en die kunnen worden uitgeschoven en opgevouwen wanneer ze niet nodig zijn. Ze zijn ideaal voor het blokkeren van de zon en het creëren van schaduw op een terras of balkon.
 3. Terrassenoverkappingen: Terrassenoverkappingen zijn structuren die over een terras of patio geplaatst worden om schaduw te creëren en de zon te blokkeren. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout, aluminium of kunststof.
 4. Screens: Screens zijn zonweringen die bestaan uit een dunne stof die aan het raam of de deur bevestigd is. Ze zijn bedoeld om de zon te blokkeren en om privacy te creëren, terwijl ze tegelijkertijd nog steeds licht en uitzicht laten doorlaten.
 5. Rolluiken: Rolluiken zijn zonweringen die aan het raam of de deur bevestigd zijn en die opgerold kunnen worden wanneer ze niet nodig zijn. Ze worden gebruikt om de zon te blokkeren, om privacy te creëren en om het huis te beschermen tegen inbraak.

Dit zijn enkele van de meest populaire soorten buitenzonwering. Er zijn nog veel meer opties beschikbaar, dus het is belangrijk om goed te overwegen wat het beste past bij jouw specifieke behoeften. Neem daarom gerust contact met ons op voor het beste advies in jouw situatie.

Veel gestelde vragen over buitenzonwering

 1. Wat is buitenzonwering precies?
  Zonwering is een manier om de hoeveelheid licht en warmte die naar binnen komt te reguleren. Dit kan worden gedaan door middel van rolluiken, jaloezieën, markiezen, knikarmschermen, terrasoverkappingen, screens of andere soorten zonwering.
 2. Waarom is buitenzonwering belangrijk?
  Zonwering kan helpen om het huis koel te houden tijdens de zomer, wat kan leiden tot energiebesparingen. Het kan ook helpen om de hoeveelheid licht en warmte die naar binnen komt te reguleren, wat kan leiden tot een comfortabeler leefomgeving. Bovendien kan zonwering ook helpen om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 3. Wat zijn de verschillende soorten buitenzonwering?
  Er zijn verschillende soorten zonwering beschikbaar, zoals rolluiken, jaloezieën, markiezen, knikarmschermen, terrasoverkappingen, screens en meer. Elke soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen, dus het is belangrijk om goed te overwegen welke het beste past bij jouw behoeften.
 4. Wat is het beste materiaal voor buitenzonwering?
  Dit hangt af van de specifieke behoeften van de gebruiker. Sommige materialen, zoals aluminium of kunststof, zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, terwijl andere materialen, zoals hout, een natuurlijker uiterlijk hebben maar misschien meer onderhoud vereisen.
 5. Hoe kies ik de juiste buitenzonwering voor mijn huis?
  Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste zonwering voor je huis. Dit omvat de grootte en de oriëntatie van je ramen, de stijl van je huis, je budget en je persoonlijke voorkeuren. Het is ook aan te raden om advies te vragen aan een professioneel of om verschillende opties te vergelijken voordat je een beslissing maakt.
 6. Kan ik buitenzonwering zelf installeren?
  Buitenzonwering die je bij Hanze Zonwering besteld installeren wij voor je. Zo kunnen wij altijd de beloofde garantie voor je garanderen.